_

 

SKUPINA LAGERMAX

Lagermax je bil ustanovljen  davnega leta 1920. Podjetje je svoje poslovanje pričelo v skladišču (Lager) v Maxglanu, mestni četrti Salzburga, od koder izhaja ime podjetja - Lagermax.

 


Lagermax hitro prerašča v vodilno podjetje na področju špedicije, transporta in logistike v Salzburgu. Ob osnovni dejavnosti špedicije organizira ekspresne, paketne in sistemske dostave v sklopu  programa DPD, AED in FASHIONET. S svojim motom " Together in motion" povdarja povezanost s svojimi  strankami v vsakodnevni poslovni dinamiki.
Podjetje deluje v 11 evropskih državah, na 30 lokacijah. Iz sedeža v Salzburgu se tekom let širi proti srednji in vzhodni Evropi, kar se je rezultiralo s poslovalnicami v Bolgariji, Romuniji, Bosni in  Hercegovini, Črni Gori, Češki, Hrvatski, Makedoniji, Madžarski,  Sloveniji in Srbiji. Podjetje zaposluje več kot  3000 delavcev.

V mednarodnem prometu Lagermax vsako leto prepelje 820 000 ton blaga, Lagermax Avtotransporti prepeljejo okoli 700 000 vozil, AED sistem odpremi 550 000 pošiljk, DPD dostavi 35,8 milj. paketov  ter Fashionet Textile Logistics distribuira okoli 2,5 milj. kosovnih enot.